Meerwaarde creëren voor zowel de producent als voor de vergister. Wanneer reststromen extra bewerking nodig hebben, passen wij het aan naar de juiste kwaliteit.

Bewerking

De bewerking voor transport en opslag is een service waarmee Agrimass de producent en vergister ontzorgt.

Op- en overslag

Het matchen van vraag en aanbod is altijd een prachtige uitdaging. Duizend ton maïs beschikbaar terwijl een vergister tweehonderd ton nodig heeft? Dan slaan wij de overige achthonderd ton op en leveren wij dit verdeeld over afgesproken momenten. Een van de vele voorbeelden hoe wij meedenken en faciliteren.

Het homogeen maken van producten is ook onderdeel van deze dienst. Heeft een deel van de maïs die wij opslaan een andere vochtigheidsgraad dan de maïs die al ligt opgeslagen, dan maken wij het product volledig gelijk voordat wij het samenvoegen.

Drogen

Bij het drogen wordt een product eerst op kwaliteit gebracht voordat een volgende stap genomen kan worden.

Wij nemen bijvoorbeeld olijfmassa af van een Tunesische leverancier die olijfolie produceert. Deze massa is bij afname nog te nat om per schip vervoerd te worden. Daarom laten wij het eerst in de zon drogen. Daardoor bereikt het de juiste kwaliteit voor transport.

Uitpakken en mengen

Dit is het uitpakken en mengen van reststromen. Zo komen er in onze opslag bijvoorbeeld pallets met veevoer binnen. Die pakken we uit met de hand en mengen we tot een veevoer residu.

Net als bij op- en overslag maken we het product eerst homogeen voordat het gemengd wordt. Zo waarborgen we kwaliteit.

Klaar voor ‘the next level’? Plan een afspraak met een van onze adviseurs