Persbericht

Bioliquid wordt Agrimass: biomassabedrijf uit Raalte wijzigt naam

Agrimass is actief in het produceren van duurzame energie uit biomassa. Sinds haar oprichting is er echter veel veranderd in de wereld van duurzame energie; er is steeds meer vraag naar duurzame producten en de ontwikkelingsmogelijkheden groeien. Dit biedt kansen en is de voedingsbodem voor grote ambities bij de directie. “Onze kracht ligt bij innovatie. Dit doen we door continu manieren te vinden om producten in de markt te brengen waarmee we de waardeketen verbreden en weggaan bij de standaard producten. Hiermee bieden we de markt een goed alternatief dat economisch interessant is, bijdraagt aan CO2-besparing én een positieve impact heeft op de samenleving en het milieu”, gaat de gepassioneerde CEO verder.

Splitsing bedrijfsactiviteiten

Met de naamswijziging is een nieuwe weg ingeslagen. Zo zijn ze gesplitst in twee entiteiten: Agrimass B.V. voor alle leveranciers en afnemers van de biomassaproducent, en Agrimass Logistics B.V.: een nieuwe divisie waar alle logistieke partners onder zullen vallen.

Ivanna Suarez, mede-managing director en CFO van Agrimass legt uit: “met deze nieuwe structuur kunnen we onze service up-to-date houden met veranderingen in de markt en ons aanpassen aan de behoeften van onze klanten en leveranciers. Transparantie in de serviceketen is essentieel. Het stelt ons onder andere in staat om onze klanten de nodige juridische zekerheid en ondersteuning te bieden in overeenstemming met de Europese vereisten.”

Toekomst

Agrimass is ervan overtuigd dat de nieuwe naam bijdraagt aan een verdere groei van het bedrijf, en dat het hiermee nog beter in staat zal zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Eén van deze ambitieuze doelstellingen is om de globale autoriteit te worden binnen de biomassa-industrie. Franck verklaart: “wij zien dat er lokaal heel veel initiatieven ontstaan, bijvoorbeeld door biogasinstallaties die gebouwd worden en biomassa die lokaal ontgonnen wordt, maar wij vinden dat er óók op globaal niveau gekeken moet worden. Om op wereldwijd niveau verduurzaming te kunnen bewerkstelligen, moeten we internationaal onze innovatiekracht en kennis bundelen, en samen met ons grote netwerk aan afnemers, leveranciers en partners, willen wij steeds meer bijdragen aan de verduurzaming van de wereld.” 

Relaties van Agrimass kunnen rekenen op dezelfde service en loyaliteit als voorheen. “In de kern is er niet zoveel veranderd”, zegt Franck. Hij sluit daarom ook af met het credo: “een nieuwe naam, dezelfde service, maar met frisse nieuwe ambities.”

Meer informatie?

Voor meer informatie over de naamswijziging of over Agrimass en Agrimass Logistics, kunt u contact opnemen met Franck Markerink of Ivanna Suarez op +31 572 362 000 of info@stg-agrimass-stage.kinsta.cloud.

Klaar voor ‘the next level’? Plan een afspraak met een van onze adviseurs